Visuell Identitet

Vertshuset Oscar

Vertshuset Oscar er en unik restaurant i Drammen, med historiske røtter. Bygningen stammer fra 1800-tallet, og skaper rammene for en hjemmekoslig atmosfære. Restauranten har fokus på kvalitetsråvarer, og serverer norsk tradisjonsmat med en eksotisk tvist. Vertshuset Oscar er også kjent for sitt store utvalg av kvalitetsvin og tilbyr en rekke spennende drinker.

Den nye visuelle identiteten baserer seg på personen Oscar. Han er en fiktiv skikkelse fra 1800-tallet, som var godt bereist og hadde mye kunnskap innen mat og vin. Konseptet gjenspeiler restaurantens kvalitetstatus, og gir gjestene en person de kan relatere seg til. Bildene (som alle er tatt av meg) er et sterkt virkemiddel i identiteten, og bidrar til å sette den visuelle tonen i hele konpsetet, og skape gode følelser og interesse hos potensielle gjester. Typografien Baskerville er valgt for å skape en klassisk og tidløs følelse. I tillegg er den varme grønnfargen med på å mykne opp det formelle uttrykket, og gi identiteten den husvarme atmosfæren som karakteriserer restauranten.

Semester:

Høst 2013

Skole og fag:

HBV - Høyskolen i Buskerud og Vestfold. Strategisk Design

Prosjekttype:

Individuell eksamensoppgave.

Verktøy:

Adobe Illustrator
Adobe InDesign
Adobe Lightroom
Adobe Photoshop
Nikon D7000 og 33 mm linse

Typografi:

Baskerville og Avenir Next Condensed

Oppgave:

Utvikle en ny visuell profil for restauranten Vertshuset Oscar. Det skal lages logo, meny og webside.

Problemstilling:

Hvordan skape en visuell identitet som gjenspeiler Vertshuset Oscars spesielle særpreg av historiske røtter og husvarme atmosfære, og gjennom dette oppnå en sterkere posisjon til konkurrerende aktører og appellere til flere potensielle kunder?

Websiden til Verthuset Oscar er en Onepage hvor seksjonene meny, bordbestilling, galleri, vår historie og kontakt, er oversiktlig og luftig plassert. I tillegg er det mye kontrast mellom elementene. Startsiden starter med et bilde av råvarer. Dette for å vise kunder at restauranten fokuserer på råvarer. Det er brukt en lys brunfarge for å skape mer kontrast til den varme grønnfargen. I tillegg bidrar typografien Avenir Condensed sammen med Baskerville å skille tekstdeler godt fra hverandre. Nettsiden følger de vanlige konvensjonene for web som gjør det enkelt å navigere seg og få et overblikk på siden.